Interim Financial Controller

Aanbod

 • analyse van de financiële resultaten in een dynamische MSZ omgeving;
 • belangrijke verantwoordelijke rol binnen audits en accountantscontrole;
 • opstellen, implementeren en handhaven van de interne controleprocedures;
 • opdracht voor 3 à 4 dagen per week, veel afwisseling en hybride in te vullen;
 • tijdelijke opdracht voor minimaal 4 maanden, start op korte termijn.

Functie

Als Financial Controller krijg je de kans om het financiële team te versterken met impact op de ziekenhuisbrede financiën. Je vervult een belangrijke, verantwoordelijke rol binnen audits en accountantscontrole, ontwikkelt en borgt de interne controleprocedures en analyseert de financiële resultaten van verschillende organisatieonderdelen. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de financiële rapporten, inclusief balans, winst- en verliesrekening en kasstroomoverzichten. Kortom, een afwisselende en verantwoordelijke rol met veel impact op het organisatiebrede resultaat.

Profiel

 • ervaring in een vergelijkbare functie binnen een ziekenhuis (of soortgelijke) omgeving;
 • kennis van financiële boekhouding, rapportagestandaarden en -praktijken;
 • analytisch, probleemoplossend en accuraat;
 • communicatief sterk en het vermogen om complexe financiële informatie te presenteren;
 • organisatorische vaardigheden en het vermogen om te multitasken in een dynamische omgeving.

Bedrijf

Het betreft een ziekenhuis in de regio Rotterdam. De organisatie bevindt zich in een veranderproces dat gericht is op het bouwen aan toekomstbestendige zorg. Het verbeteren van efficiëntie, het maken van strategische keuzes en het bevorderen van de onderlinge samenwerking zijn belangrijke speerpunten. De afdeling Finance & Information vervult hierbij een cruciale rol en daarom zijn ze op zoek naar een ervaren Financial Controller met een positieve instelling. Samen met de afdeling bouw je verder aan de financiële koers gericht op de toekomst.

Reactie

Geïnteresseerd? Stuur je CV en motivatie, onder vermelding van referentienummer DT/23-290, naar Karin Hultink, info@derksenderks.nl. Voor meer informatie kun je bellen, sms’en of WhatsAppen met Karin Hultink op nummer +31(0)6 51 10 39 75.

Onze opdrachtgever heeft er bewust voor gekozen om de procedure door Derks & Derks B.V. te laten behandelen. Wij vragen nadrukkelijk je reactie aan Derks & Derks te richten.

Ziekenhuisapotheker

Aanbod
• Ziekenhuisapotheker bij hecht en toegankelijk ziekenhuis;
• verantwoordelijk voor de totale farmaceutische patiëntenzorg;
• lid medische staf en MT lid van de apotheek;
• korte lijnen met professionele informele werksfeer;
• meebouwen aan compleet nieuwe apotheek en nieuw ziekenhuis;
• parttime-, fulltime- en thuiswerken mogelijk;
• goed arbeidsvoorwaardenpakket met jaarsalaris tot € 143.300,– (conform FWG 80 cao ziekenhuizen).

Functie
Als Ziekenhuisapotheker bij St. Jans Gasthuis ben je verantwoordelijk voor kwalitatief hoogwaardige farmaceutische patiëntenzorg en een klantgerichte dienstverlening van een ziekenhuisapotheek in ontwikkeling. De ziekenhuisapotheek van St. Jans Gasthuis bestaat uit een hecht team (40 medewerkers) en verzorgt de farmaceutische dienstverlening voor zowel ambulante als opgenomen patiënten. Als Ziekenhuisapotheker maak je deel uit van de medische staf en ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor één van de vakgebieden, in afstemming met de vakgroep en afhankelijk van jouw expertise en voorkeur. Je hebt passie voor je vak en werkt graag samen met andere zorgverleners. Je hebt dagelijks contact met het team en werkt in nauwe samenwerking met 4 Ziekenhuisapothekers en 2 Poliklinisch Apothekers. Binnen dit kleine team vormen jullie een hechte vakgroep. Je rapporteer direct aan de Hoofd Apotheker en de Manager Apotheek & Lab. De cultuur is toegankelijk en informeel, de lijnen kort en samenwerking geschiet op basis van gelijkwaardigheid.

Er wordt in Weert een compleet nieuw ziekenhuis gerealiseerd waarbij ook de ziekenhuisapotheek volledig nieuw zal worden neergezet op een zichtbare toegankelijke plek binnen het huis. De ziekenhuisapotheek en de poliklinische apotheek van het ziekenhuis zijn volop in ontwikkeling om in de nieuwe setting intensiever samen te gaan werken en één vakgroep te gaan vormen. Als Ziekenhuis Apotheker en MT lid heb je impact op dit gehele proces en alle ruimte om proactief over de nieuwe organisatie, samenwerking en werkprocessen mee te denken.

Sta jij als patiëntgerichte Ziekenhuis Apotheker open voor wat nieuws en past een uitdagende rol met korte lijnen, informele contacten, een hecht collegiaal team, een goed afgestemde werk-privé balans en een unieke kans om mee te bouwen aan de realisatie van een nieuwe ziekenhuisapotheek en gehele ziekenhuisorganisatie? Neem dan direct contact op met Derks & Derks om te kijken of dit aansluit op jouw persoonlijke wensen en ambitie!

Profiel
• afgeronde opleiding tot Ziekenhuisapotheker en BIG-geregistreerd;
• gedegen kennis van de Geneesmiddelenwet en bekend met geldende regelgeving;
• teamplayer die goed kan samenwerken met diverse disciplines en zorgverleners;
• affiniteit met optimaliseren van werkprocessen en motiveren van collega’s;
• communicatief sterk en schakelend op alle niveaus binnen een ziekenhuisorganisatie;
• op zoek naar een kleinschalige werkomgeving met korte lijnen en brede verantwoordelijkheid;
• positief, verandergericht, fris en onbevangen.

Bedrijf
St. Jans Gasthuis is een intiem ziekenhuis gelegen in Weert, met een rijke geschiedenis en een goede reputatie in de regio. Al anderhalve eeuw lang bieden ze zorg vanuit het hart, midden in de regio, geholpen door moderne middelen en inzichten. Het ziekenhuis heeft een informele sfeer en een hecht team van zorgprofessionals die gezamenlijk streven naar uitmuntendheid in de farmaceutische zorg.

Reactie
Geïnteresseerd? Stuur je CV en motivatie, onder vermelding van referentienummer WS/23-239-DD, naar Alexander Willemse, info@derksenderks.nl.
Voor meer informatie kun je bellen met Alexander via 06 – 12795418.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectiemethode.

Onze opdrachtgever heeft er bewust voor gekozen om de procedure door Derks & Derks B.V. te laten behandelen. Wij vragen nadrukkelijk je reactie aan Derks & Derks te richten.

Hoofd Planning & Control

Aanbod
 • MT positie in een dynamische en innovatieve zorgomgeving;
 • met daadkracht en positieve instelling een efficiënt financieel beleid en planning neerzetten;
 • nauwe samenwerking met collega’s, MT-leden en verschillende interne en externe stakeholders;
 • optimaliseren van processen en verbeteren van dienstverlening en stuurinformatie;
 • vanuit jouw kennis en expertise bijdragen aan toekomstbestendige zorg binnen een uniek ziekenhuis;
 • arbeidsvoorwaarden conform FWG 70 CAO ziekenhuizen, jaarsalaris tot €101.000,-.
Functie

Als Hoofd Planning & Control ben je verantwoordelijk voor het financiële beleid en de planning binnen het Ikazia Ziekenhuis. Je hebt een cruciale rol in het beheer en de ontwikkeling van de financiële processen, het leveren van stuurinformatie aan management & directie en het waarborgen van een solide financiële basis. Je werkt nauw samen met diverse interne stakeholders en externe partijen om de financiële gezondheid van het ziekenhuis te waarborgen. Je taken bestaan onder andere uit het opstellen en bewaken van de begroting, rapportages en jaarrekeningen. Je analyseert financiële gegevens en signaleert trends en ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de financiële positie van het ziekenhuis. Op basis hiervan adviseer je het management en neem je financiële beslissingen om de bedrijfsvoering te optimaliseren. Wat deze functie zo leuk maakt, is de brede verantwoordelijkheid binnen het financiële domein van het ziekenhuis en de impact die je organisatie breed hebt. Je werkt samen met verschillende afdelingen en stakeholders om financiële doelstellingen te behalen en bij te dragen aan de verbetering van de zorg. Daarnaast geef je leiding aan een team gedreven financials en coach je hen in hun professionele ontwikkeling. Kortom, als Hoofd Planning & Control heb je een veelzijdige en verantwoordelijke rol waarin je de financiële koers van het Ikazia Ziekenhuis bepaalt, de dienstverlening optimaliseert en bijdraagt aan een succesvolle bedrijfsvoering.

Profiel
 • afgeronde HBO of WO opleiding; bij voorkeur in een bedrijfseconomische richting;
 • ruime ervaring op het gebied van economische en administratieve processen;
 • ervaring in een soortgelijke rol binnen een soortgelijke context;
 • ervaring met het leidinggeven aan medewerkers en professionals;
 • goede kennis van managementinformatiesystemen en kantoorautomatisering;
 • communicatief sterk, dienstverlenend en onafhankelijk;
 • resultaatgericht, stressbestendig en oog voor detail;
 • integer en zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke bedrijfsgegevens.
Bedrijf

Het Ikazia Ziekenhuis (circa 1400 fte, circa 210 miljoen euro omzet) is een bijzonder ziekenhuis. Door haar locatie en de zorgtaak die daaruit voortvloeit, maar ook door haar protestants-christelijke ontstaansgeschiedenis. Haar vier kernwaarden vloeien uit die ontstaansgeschiedenis voort: oprechte interesse, onderling verbonden, betrouwbaar en professioneel. Men gelooft diep en oprecht in respect vóór elkaar en het beste úit elkaar halen. Door deze mix van oprechte interesse, onderlinge verbondenheid, professionaliteit en betrouwbaarheid, voelen mensen zich hier thuis. Ikazia is een opleidingsziekenhuis voor een aantal specialismen en heeft, om zorg dicht bij huis te leveren, poliklinieken in Barendrecht-Carnisselande en Ridderkerk-Slikkerveer. Het Ikazia komt uit een financieel uitdagende periode en is samen met financiers en zorgverzekeraars vol goede moed en elan een nieuwe weg ingeslagen. Een nieuwe weg waarin bouwen, efficiency-verhoging, keuzes maken, samenwerking en ‘de goede dingen doen’ centraal staan. Omdat de afdeling Finance & Information daar een cruciale rol in speelt, wil het Ikazia hier een sterke, positieve, op verbeteren gerichte manager aanstellen die met zijn/haar afdeling die toekomst uitstippelt.

Reactie

Geïnteresseerd? Stuur je CV en motivatie, onder vermelding van referentienummer WS/23-261-DD, naar Karin Hultink, info@derksenderks.nl. Voor meer informatie kun je bellen met Alexander Willemse of Karin Hultink via 033-4728087.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectiemethode.

Onze opdrachtgever heeft er bewust voor gekozen om de procedure door Derks & Derks B.V. te laten behandelen. Wij vragen nadrukkelijk je reactie aan Derks & Derks te richten.

Teamleider Cardiologie

Aanbod
 • verbindende rol richting team, stakeholders en samenwerkingspartners;
 • uitdagende positie in het vormgeven van toekomstbestendige patiëntenzorg;
 • sleutelpositie in het bevorderen van zorgdigitalisering;
 • kans om zorgprocessen te moderniseren en efficiëntie te verbeteren;
 • goed arbeidsvoorwaardenpakket met jaarsalaris tot € 73.000,- conform FWG 60 CAO ziekenhuizen.
Functie

Als Teamleider Cardiologie ben je verantwoordelijk voor de aansturing van een gedreven team bestaande uit 24 fte. In nauwe samenwerking met het team en de cardiologen streef je naar het optimaliseren van de kwaliteit, capaciteit en productie binnen de afdeling. Je hebt een actieve rol in regionale samenwerking. Je werkt intensief samen om het complexe proces binnen de cardiologie verder te verbeteren en uit te bouwen. Naast de afdeling Cardiologie van het Ikazia Ziekenhuis wordt er ook zorg geleverd in het CCH (Cardiologisch Centrum Hoogvliet), een zelfstandig centrum waarin de Cardiologen actief zijn en het Ziekenhuis aandeelhouder van is. Als Teamleider draag je bij aan goede zorg in het CCH en ben je verantwoordelijk voor het leveren van hartfunctie personeel (echo) aan het CCH.

Een belangrijk aspect van de functie is het bevorderen en verder implementeren van digitalisering in de zorg. Je hebt de mogelijkheid om zorgprocessen te moderniseren en te stroomlijnen, waardoor de kwaliteit van zorg en de efficiëntie binnen de afdeling worden verbeterd. Daarnaast ben je niet alleen verantwoordelijk voor het behalen van de gestelde doelen, maar ook voor het creëren van een positieve werkomgeving en het stimuleren van samenwerking binnen het team. Je hebt oog voor de individuele behoeften en motivatie van je teamleden en het grotere plaatje van team en afdeling. Met jouw expertise en leiderschapskwaliteiten lever je een waardevolle bijdrage aan het vormgeven van de toekomstbestendige patiëntenzorg binnen de cardiologie. Je hebt de mogelijkheid om een verschil te maken in het leven van patiënten en bij te dragen aan de ontwikkeling van de afdeling en het ziekenhuis.

Profiel
 • ervaring in een leidinggevende positie;
 • ervaring binnen een ziekenhuisomgeving;
 • vermogen om een positieve teamdynamiek te creëren en samenwerking te bevorderen;
 • in staat om individuele teamleden te motiveren en te inspireren;
 • communicatief sterk en schakelend op verschillende niveaus binnen een ziekenhuisorganisatie;
 • affiniteit met het optimaliseren van werkprocessen en bouwen aan regionale samenwerking.
Bedrijf

Het Ikazia Ziekenhuis (circa 1400 fte, circa 210 miljoen euro omzet) is een bijzonder ziekenhuis. Door haar locatie en de zorgtaak die daaruit voortvloeit, maar ook door haar protestants-christelijke ontstaansgeschiedenis. Haar vier kernwaarden vloeien uit die ontstaansgeschiedenis voort: oprechte interesse, onderling verbonden, betrouwbaar en professioneel. Men gelooft diep en oprecht in respect vóór elkaar en het beste úit elkaar halen. Door deze mix van oprechte interesse, onderlinge verbondenheid, professionaliteit en betrouwbaarheid, voelen mensen zich thuis bij Ikazia. Ikazia is een opleidingsziekenhuis voor een aantal specialismen en heeft, om zorg dicht bij huis te leveren, poliklinieken in Barendrecht-Carnisselande en Ridderkerk-Slikkerveer. Voor de afdeling Cardiologie zijn we op zoek naar een Teamleider die wil bouwen aan een hecht team en sterk is in het stimuleren van samenwerking.

Reactie

Geïnteresseerd? Stuur je CV en motivatie, onder vermelding van referentienummer WS/23-256-DD, Karin Hultink , info@derksenderks.nl. Voor meer informatie kun je bellen met Alexander Willemse of Karin Hultink via 033 – 472 80 87.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectiemethode. Onze opdrachtgever heeft er bewust voor gekozen om de procedure door Derks & Derks B.V. te laten behandelen. Wij vragen nadrukkelijk je reactie aan Derks & Derks te richten.

Derks Vacature Health Economics

Interim Business Controller

Aanbod

 • uitdagende rol in het optimaliseren van financiële processen binnen een GGZ instelling;
 • belangrijke verantwoordelijke rol binnen de centrale administratie van verschillende zorgafdelingen;
 • opstellen van begrotingen en advies uitbrengen over managementrapportages;
 • tijdelijke opdracht voor 16-20 uur per week, duur minimaal 6 maanden;
 • start in december/januari, zowel op ZZP-basis als via detachering in te vullen.

Functie

Als Interim Business/Financial Controller bij het team Finance & Control van het Servicebedrijf, speel je een belangrijke rol in het optimaliseren van financiële processen. Je bent verantwoordelijk voor de financiële gezondheid van een specifiek cluster/zorgfunctie. Samen met een team van vier Business en Financial Controllers vorm je de brug tussen de centrale administratie en de verschillende zorgafdelingen, waarbij je zorgt voor een vloeiende communicatie en samenwerking. Je levert real-time data-gestuurde beslissingen, betrouwbare voorspellingen en strategische analyses. Daarbij draag je bij aan de opstelling van begrotingen en breng je advies uit over managementrapportages. Je optimaliseert de administratieve organisatie en implementeert proces- en systeemverbeteringen. Met jouw financiële achtergrond en sterke analytische vaardigheden draag je bij aan accurate rapportages, risicobeheer en continue verbeteringen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor financiële data binnen de zorgfunctie.

Profiel

 • relevante financiële opleiding op minimaal hbo-niveau;
 • ervaring in de zorg, affiniteit met GGZ en/of psychiatrie is een pre;
 • ervaring met financiële systemen Value Care en Visma is een pre;
 • ervaring in het analyseren van cijfers, trends en ontwikkelingen;
 • zelfstandig werkend, maar vooral ook gericht op samenwerken;
 • oplossingsgericht (continu verbeteren) en in staat om onder druk te kunnen werken;
 • je bent positief, pragmatisch, proactief, resultaatgericht en innovatief;
 • je neemt graag initiatief en wil op basis van feiten een positieve invloed uitoefenen op de managers.

Bedrijf   

Het betreft een GGZ-instelling in de regio Zuid-Holland. De organisatie is een toonaangevende specialist in geestelijke gezondheidszorg en is verantwoordelijk voor de crisisdienst in de veiligheidsregio Hollands Midden en richt zich op complexe psychiatrische problematiek. Met uitgebreide ervaring en deskundigheid bieden ze zorg aan ouderen, volwassenen, jongeren en kinderen die dagelijks worstelen met meerdere psychiatrische aandoeningen. Het betreft een tijdelijke vervanging vanwege een zwangerschapsverlof.

Reactie

Geïnteresseerd? Stuur je CV en motivatie, onder vermelding van referentienummer DT/23-312-DD, naar Karin Hultink, info@derksenderks.nl. Voor meer informatie kun je bellen, sms’en of Whatsappen met Karin Hultink op nummer +31(0)6 51 10 39 75.

Onze opdrachtgever heeft er bewust voor gekozen om de procedure door Derks & Derks B.V. te laten behandelen. Wij vragen nadrukkelijk je reactie aan Derks & Derks te richten.

Manager Logistiek & Inkoop

Aanbod

 • uitdagende functie bij een toonaangevende Ziekenhuisapotheek;
 • leidinggevende rol met impact op logistiek en inkoopprocessen;
 • vanuit jouw expertise bijdragen aan toekomstbestendige zorg binnen een unieke apotheek;
 • impact op het organisatie brede kwaliteits- en efficiencyniveau;
 • met gedreven collega’s samenwerken aan de optimalisatie van farmaceutische zorg;
 • goed arbeidsvoorwaardenpakket conform FWG 65 CAO ziekenhuizen (jaarsalaris max. € 85.000,-).

Functie

Als Manager Logistiek & Inkoop ben je verantwoordelijk voor het (verder) verbeteren van de efficiëntie van alle logistieke en inkoopprocessen. Je leidt verbeterprojecten, streeft naar optimalisatie van Supply Chain processen en geeft leiding aan projecten om tot verbeteringen te komen op het gebied van het reduceren van kosten of voorraden en het optimaliseren van werk- of logistieke processen. Je formuleert voorstellen met betrekking tot voorschriften, procedures, besparingen en investeringen en coacht je teams om dit te bereiken.

Als Manager Logistiek & Inkoop geef je leiding aan een divers team van in totaal 14 fte bestaande uit apothekersassistenten, logistieke medewerkers, voorraadbeheerders, teamleider en inkopers. Coördinatie van werkzaamheden, het enthousiasmeren en stimuleren van medewerkers en het bevorderen van de samenwerking met andere afdelingen en klanten behoren eveneens tot je taken. In het inkoopproces werk je nauw samen met ziekenhuisapothekers die de specificaties en inhoudelijke beoordeling verzorgen. Je hebt een cruciale rol in het toekomstbestendig maken van de organisatie en fungeert als centraal aanspreekpunt voor collega’s van andere afdelingen. Kortom, deze veelzijdige functie vereist een verbinder die de logistieke en inkoopprocessen optimaliseert, teams aanstuurt, de samenwerking bevordert en bedrijfsbreed adviezen geeft.

Profiel

 • een afgeronde hbo/wo opleiding, bij voorkeur in de richting van Logistiek & Economie;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke rol;
 • aantoonbare ervaring in een leidinggevende functie en met het begeleiden van veranderingsprocessen;
 • bedrijfskundig en cijfermatig onderlegd en affiniteit met de zorgsector;
 • ruime ervaring met het optimaliseren van werkprocessen en het motiveren van collega’s;
 • verbinder, communicatief vaardig en analytisch sterk.

Bedrijf

De Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen, gelegen in Haarlem, vormt het kloppende hart van de gezondheidszorg in de regio. Met ruim 180 gedreven medewerkers, verdeeld over diverse afdelingen en teams, verwezenlijkt deze ziekenhuisapotheek een belangrijke missie: het leveren van zorg op maat aan talloze zorginstellingen.

De Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen en het Spaarne Gasthuis hebben het voorgenomen besluit genomen om te fuseren. Bij een fusie zal je dienstverband worden gecontinueerd binnen het Spaarne Gasthuis.

Reactie

Geïnteresseerd? Stuur je curriculum vitae en motivatie, onder vermelding van referentienummer WS/23-283 naar Alexander Willemse, info@derksenderks.nl. Voor meer informatie kun je bellen, sms’en of Whatsappen met Alexander via +31 (0)6 12795418.

Onze opdrachtgever heeft er bewust voor gekozen om de procedure door Derks & Derks te laten behandelen. Wij vragen nadrukkelijk je reactie aan Derks & Derks te richten.

Programmamanager ICM

Aanbod

 • cruciale rol in de organisatieverandering binnen het ziekenhuis;
 • functie waarin jij het verschil maakt vanuit jouw expertise in én visie op integraal capaciteit management;
 • stevige uitdaging waarin je een belangrijke bijdrage levert aan de patiëntenzorg van morgen;
 • functie voor 32-36 uur, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • arbeidsvoorwaarden conform FWG 65 CAO ziekenhuizen, jaarsalaris tot € 85.000,-.

Functie

De ambitie van het Ikazia is om de zorgvraag van de patiënten beter aan te laten sluiten op de beschikbaarheid van medewerkers en de beschikbare middelen. Het is haar doel toegankelijke zorg van hoge kwaliteit te bieden tegen acceptabele kosten. De rol van Programma Manager ICM is cruciaal in deze verandering!

Jij weet op strategisch en tactisch niveau de organisatie in te richten en te begeleiden, zodat integraal capaciteitsmanagement vanuit verbinding gerealiseerd wordt. Het is een nieuwe rol, waarin je een flink mandaat hebt. Je brengt de verschillende afdelingen bij elkaar, creëert draagvalk en zet kaders neer om de capaciteit optimaal te benutten. Vanuit je plan formuleer je doelen, je betrekt stakeholders en communiceert helder welke stappen je zet. Door jouw inhoudelijke expertise, gecombineerd met je overtuigingskracht ben je in staat de vertaling te maken naar de betreffende collega’s en neemt hen mee in de beweging.

Je rapporteert nu aan de Directeur Patiëntenzorg, in de toekomst aan de Manager Strategie Kwaliteit en Capaciteit.

Profiel

 • gedreven (verander)manager met visie op integraal capaciteitsmanagement;
 • relevante opleiding op hbo+ niveau met kennis van supply chain processen en zorglogistiek;
 • verbinder die partijen bij elkaar brengt en samenwerking tussen afdelingen verstevigt;
 • tactisch en strategisch sterk, kunnen sturen op het bereiken van doelen;
 • overtuigend, communicatief vaardig en bevlogen;
 • data-driven, pionier en probleemoplossend;
 • analytisch, planmatig en enthousiast.

Bedrijf

Het Ikazia Ziekenhuis (circa 1400 fte, circa 210 miljoen euro omzet) is een bijzonder ziekenhuis. Door haar locatie en de zorgtaak die daaruit voortvloeit, maar ook door haar protestants-christelijke ontstaansgeschiedenis. Haar vier kernwaarden vloeien uit die ontstaansgeschiedenis voort: oprechte interesse, onderling verbonden, betrouwbaar en professioneel. Men gelooft diep en oprecht in respect vóór elkaar en het beste úit elkaar halen. Door deze mix van oprechte interesse, onderlinge verbondenheid, professionaliteit en betrouwbaarheid, voelen mensen zich hier thuis. Ikazia is een opleidingsziekenhuis voor een aantal specialismen en heeft, om zorg dicht bij huis te leveren, poliklinieken in Barendrecht-Carnisselande en Ridderkerk-Slikkerveer.

Het Ikazia komt uit een financieel uitdagende periode en is samen met financiers en zorgverzekeraars vol goede moed en elan een nieuwe weg ingeslagen. Een nieuwe weg waarin bouwen, efficiency-verhoging, keuzes maken, samenwerking en ‘de goede dingen doen’ centraal staan. Een onderdeel van deze nieuwe weg is de patiëntenzorg toekomstbestendig maken en hierbinnen is de functie van Programma Manager cruciaal!

Reactie

Geïnteresseerd? Stuur je cv en motivatie, onder vermelding van referentienummer WS/23-220-DD naar Karin Hultink: info@derksenderks.nl. Voor meer informatie kun je bellen met Karin via 033 – 4728087.

Een assessment maakt deel uit van de selectiemethode.

Onze opdrachtgever heeft er bewust voor gekozen om de procedure door Derks & Derks B.V. te laten behandelen. Wij vragen nadrukkelijk je reactie aan Derks & Derks te richten.

Is dit niet helemaal de functie die je zoekt? Kijk dan op https://www.derksenderks.nl/vacatures/ voor andere interessante vacatures!

Manager Healthcontracting

Aanbod
 • strategische positie bij toonaangevende organisatie;
 • impact op landelijke hoorzorg zorgcontractering;
 • werken bij een internationale en ambitieuze organisatie;
 • samenwerken met gedreven collega’s;
 • goede balans tussen werk en privé;
 • uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
Functie

Zorgcontractering heeft een belangrijke strategische positie binnen Amplifon en als Manager Healthcontracting ben je verantwoordelijk voor de juiste vertaling van de financiële en zorginhoudelijke doelstellingen naar toekomstgerichte afspraken met zorgverzekeraars. Vanuit jouw visie en expertise coördineer je het gehele zorgverkooptraject. Je draagt bij aan het realiseren van een onderscheidende marktpropositie, voert onderhandelingen en bevordert en onderhoudt alle relaties met zorgverzekeraars. Dit weet je vakkundig en kwalitatief in een gestroomlijnd proces te doen, anticiperend op actuele interne en externe ontwikkelingen.

Deze functie heeft een grote strategische impact binnen de organisatie, waarbij het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met zorgverzekeraars van essentieel belang is voor het bereiken van optimale overeenkomsten in het belang van zowel de klanten van Amplifon als het bedrijf zelf. Rekening houdend met vraag en aanbod en in samenwerking met alle stakeholders evalueer je de huidige zorgovereenkomsten en bereid je de verkennende gesprekken voor. Je maakt analyses, toetst speerpunten in het contract, herijkt budgetten en gebruikt je strategische vaardigheden om een zo goed mogelijk startpunt in de onderhandeling te creëren. Verzekerde zorg is voor Amplifon van groot belang en in deze functie bepaal je de propositie van het zorgaanbod door het inkoopbeleid van zorgverzekeraars te analyseren, administratieve vereisten te onderzoeken en aanvullende voorwaarden te evalueren. Je benut je kennis van de organisatie en stelt de juiste vragen om cruciale informatie te verkrijgen. Vervolgens ontwikkel je een doordacht onderhandelingsplan, waarbij je mogelijkheden en kansen onderzoekt en streeft naar verbeteringen in de contracten, met betrokkenheid van de gehele organisatie. Samen met een team van specialisten beoordeel je overeenkomsten en leg je optimale voorwaarden vast voor het bedrijf. Je rapporteert aan de Directeur Strategie & Allianties en werkt nauw samen met de Implementatie- en Performancemanager Zorgverzekeraars. Gedurende het jaar zorg je voor voldoende monitoring en stuur je bij waar nodig.

Kortom, een cruciale strategische rol binnen een toonaangevende organisatie waarin je bijdraagt aan de kwaliteit van de gezondheidszorg en tegelijkertijd strategisch samenwerkingen mag aangaan om met Amplifon succesvol te zijn.

Profiel
 • afgeronde relevante opleiding op hbo of wo niveau;
 • minimaal 4 jaar ervaring met zorgcontractering in een vergelijkbare setting;
 • stevige onderhandelaar en doelgericht;
 • ervaring in een dynamische en resultaatgerichte omgeving;
 • organisatie sensitief en goed in stakeholdermanagement (in- en extern);
 • kritische blik, analytisch sterk en oplossingsgericht;
 • communicatief vaardig, zowel in de Nederlandse als Engelse taal.
Bedrijf

Amplifon is de wereldleider in de hoorzorg retail industrie en heeft sinds 1950 de levens van miljoenen klanten over de hele wereld veranderd. Amplifon opereert wereldwijd, groeit continu en is trots op de standaard die zij voor de branche neerzetten. De global organisatie Amplifon telt ruim 19.000 professionals, verspreid over ruim 9.000 verkooppunten, servicecentra en partners.

Samen brengen ze het plezier en de emoties van geluid terug voor miljoenen mensen. Binnen Nederland opereert Amplifon onder het merk Beter Horen met ongeveer 200 verkooppunten en meer dan 700 toegewijde professionals. Mensen vormen de kern van het succes van Amplifon. Dankzij de toegewijde audiciens, verkoopmedewerkers en teams op het hoofdkantoor, biedt de organisatie elke dag mensen de kans om de volledige emoties van geluid te (her)ontdekken. Sinds februari 2022 is Amplifon Nederland gevestigd in een modern, inspirerend kantoor in Utrecht met een prachtig uitzicht over de stad vanaf de 17e en 18e verdieping.

Reactie

Geïnteresseerd? Stuur je curriculum vitae en motivatie, onder vermelding van referentienummer WS/23-282, naar Alexander Willemse, info@derksenderks.nl. Voor meer informatie kun je bellen, sms’en of Whatsappen met Alexander via +31 (0)6 12795418.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectiemethode.

Onze opdrachtgever heeft er bewust voor gekozen om de procedure door Derks & Derks B.V. te laten behandelen. Wij vragen nadrukkelijk je reactie aan Derks & Derks te richten.

Interim Teammanager MSZ

Aanbod
• uitdagende en verantwoordelijke functie binnen een dynamische ziekenhuis;
• integrale aansturing van een ambitieus team;
• uitdagende en afwisselende rol met veel zelfstandigheid;
• de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en verbetering van hoogwaardige zorg;
• een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
• betreft een tijdelijke aanstelling, duur opdracht en aantal uren inzet varieert.

Functie
Als teammanager ben je integraal verantwoordelijk voor de aansturing van een team van gedreven medische professionals. Je zorgt ervoor dat de teamleden optimaal functioneren en dat zij in staat zijn om hoogwaardige zorg te leveren aan de patiënten. Je bent verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van de werkzaamheden binnen het team, waarbij je rekening houdt met de beschikbare middelen en de kwaliteitsnormen. Je bent in- en extern het aanspreekpunt voor de locatie en begeleidt zorgprofessionals in hun professionele ontwikkeling. Kortom, als Teammanager Medisch Specialistische Zorg leid je een deskundig team, zorg je voor optimale zorgverlening en draag je bij aan de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Het gaat hier om een tijdelijke aanstelling die op basis van interim of detachering wordt ingevuld.

Profiel
• relevante afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau;
• aanvullende afgeronde managementopleiding is een pre;
• ervaring met het aansturen van een zorgteam en/of -locatie;
• affiniteit met een ziekenhuisomgeving of een soortgelijke context;
• in staat om medewerkers te motiveren, te stimuleren en te ontwikkelen;
• uitstekende communicatieve vaardigheden en in staat om op verschillende niveaus te schakelen;
• analytisch sterk en hebt oog voor kwaliteit en veiligheid in de zorg.

Bedrijf
Derks & Derks Detachering is continu op zoek naar enthousiaste en gedreven Teammanagers met ervaring binnen de Medisch Specialistische Zorg, die in staat zijn om tijdelijk de leiding te nemen over een zorgteam in één van de ziekenhuizen in Nederland. Wij komen graag met jou in contact om te kijken welke interim opdracht binnen MSZ interessant zou kunnen zijn en past bij jouw specifieke wensen en expertise.

Reactie
Geïnteresseerd? Stuur je CV en motivatie, onder vermelding van referentienummer MSP/23-253-DD, naar Annerien Peters, info@derksenderks.nl.
Voor meer informatie kun je bellen met Annerien via 06-45403933.

Onze opdrachtgever heeft er bewust voor gekozen om de procedure door Derks & Derks Detachering B.V. te laten behandelen. Wij vragen nadrukkelijk je reactie aan Derks & Derks Detachering te richten.

Is dit niet helemaal de functie die u zoekt? Kijk dan op https://www.derksenderks.nl/vacatures/ voor andere interessante vacatures!

Medisch Adviseur MSZ

Aanbod
 • zorginhoudelijke positie met impact op de betaalbaarheid van de gezondheidszorg in Nederland;
 • jouw kennis als arts op macroniveau inzetten;
 • werken bij dé toonaangevende zorgverzekeraar met slagkracht;
 • hecht team (22 fte) met daarbinnen een collegiale samenwerking tussen 8 artsen;
 • meedenken over de visie van Zilveren Kruis 2025;
 • uitstekende primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden.
Functie

In deze functie beoordeel je machtigingsaanvragen van verzekerden voor medisch specialistische zorg, revalidatiezorg en geriatrische revalidatiezorg. Je beoordeelt of de verzekerde recht heeft op een vergoeding binnen (vooral) de medisch specialistische zorg, zoals behandelingen in het buitenland of plastische chirurgie. Hiervoor raadpleeg je, in sommige gevallen, wetenschappelijk onderzoek om een gegronde argumentatie tot stand te brengen. Je bent betrokken bij het hele proces van spiegelen, naleving- en materiële controles. Je voert hiervoor gesprekken met zorgaanbieders, je beoordeelt aangeleverde inhoudelijke informatie en onderzoekt, als dat nodig is, patiëntendossiers op locatie van de zorgaanbieders. Je neemt duidelijke standpunten in over de rechtmatigheid, doelmatigheid en gepast gebruik van gedeclareerde zorg en beargumenteert beslissingen zowel richting collega’s als zorgaanbieders. Het begrip ‘de Stand van de Wetenschap en Praktijk’ staat hierbij centraal. Je geeft advies en bent betrokken bij rechtszaken met zorgaanbieders of verzekerden, die vaak gaan over rechtmatige zorg.

Daarnaast ben je als Medisch Adviseur MSZ verantwoordelijk voor het op peil brengen en houden van de zorginhoudelijke kennis binnen Zilveren Kruis. Je deelt je kennis actief en bent een zorginhoudelijke vraagbaak voor je collega’s. Je draagt zorg dat de medewerkers in jouw functionele eenheid zorgvuldig omgaan met medische informatie van onze verzekerden. Je faciliteert dat medewerkers die zorginhoudelijke gegevens beoordelen en interpreteren dit op een juiste wijze doen. Bij het uitvoeren van al deze taken ben je je steeds bewust van de belangen van de klanten (de verzekerden) op de korte en lange termijn, op individueel en collectief niveau en weeg je deze af.

Profiel
 • BIG geregistreerd arts;
 • academisch werk- en denkniveau;
 • kennis van medisch specialistische zorg of huisartsengeneeskunde;
 • affiniteit met wetenschappelijk onderzoek;
 • verbindt theorie en praktijk en kijkt overstijgend naar vraagstukken;
 • besluitvaardig, analytisch en met overtuigingskracht;
 • drive om zaken te veranderen.
Bedrijf

Zilveren Kruis maakt onderdeel uit van Achmea, de grootste collectieve zorgverzekeraar in Nederland. Voor haar ruim vier miljoen klanten zet Zilveren Kruis veranderingen in gang om de zorg in ons land op hoog niveau te houden. Als Medisch Adviseur MSZ maak je onderdeel uit van het Controleteam MSZ/GGZ binnen de afdeling Naleving & Controle. Het team Naleving & Controle is onderdeel van de afdeling Zorginkoop en is verantwoordelijk voor het controleren van declaraties op rechtmatigheid en doelmatigheid, het beoordelen van (complexe) machtigingsaanvragen, het spiegelen van aanbieders op hun declaratiepatronen en het zorgdragen dat contractafspraken met aanbieders worden nageleefd.

Het Controleteam MSZ/GGZ bestaat uit ruim 20 personen (zorginhoudelijk adviseurs, controlespecialisten en –medewerkers) en houdt zich bezig met het meedenken over en implementeren van nieuw beleid, het uitvoeren van (materiële) controles en de naleving van gemaakte inkoopafspraken. Hierdoor is er een breed scala aan expertise en vaardigheden aanwezig. Binnen het team werk je vooral intensief samen met circa zeven andere medisch adviseurs MSZ in een grotendeels zelfsturend team. Het team maakt onderdeel uit van de afdeling Naleving & Controle, die op zijn beurt onderdeel is van Zorginkoop.

Reactie

Geïnteresseerd? Stuur je curriculum vitae en motivatie, onder vermelding van referentienummer WS/22-047-DD, naar Alexander Willemse, info@derksenderks.nl. Voor meer informatie kun je bellen met Alexander Willemse via 033 – 4728087

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectiemethode.

Onze opdrachtgever heeft er bewust voor gekozen om de procedure door Derks & Derks B.V. te laten behandelen. Wij vragen nadrukkelijk je reactie aan Derks & Derks te richten.