Anneke Aangeenbrug-den Hartog over haar werk als Talent Development Consultant

Tijdens mijn studie Psychologie kwam ik erachter dat het mij energie geeft om mensen te helpen ontdekken wat hen drijft, waar ze goed in zijn en waar ontwikkeling mogelijk is.
Specifiek wilde ik dit doen met betrekking tot werk, namelijk door bij te dragen aan een goede person-jobfit, omdat dit zorgt voor meer tevredenheid, gezondheid en prestatie. In mijn persoonlijke omgeving heb ik gezien hoe belangrijk dit is. Wanneer er geen sprake is van een goede fit, kan dit allerlei negatieve gevolgen hebben zoals stress en ziekteverzuim. Als Talent Development Consultant bij Derks & Derks kan ik mijn hart ophalen en invulling geven aan mijn ambitie.

Het grootste gedeelte van mijn werktijd houd ik mij bezig met het afnemen van selectie- of ontwikkelassessments. Ik geniet ervan de drijfveren, persoonlijkheid en vaardigheden van iemand in kaart te brengen. Door gesprekken en de inzet van de juiste instrumenten kan ik tot een gefundeerde uitspraak komen op competentieniveau en een advies geven over geschiktheid.

Wat ik ook erg leuk vind aan mijn werk is dat ik veel kennis opdoe over de branches waarin wij met Talent Development actief zijn, voornamelijk Life Sciences, Healthcare en Automotive. Allemaal interessante branches, waar momenteel veel gebeurt. Bijkomend voordeel aan werken voor de Automotive is bovendien dat ik ook eens mee kan praten met mijn man wanneer hij weer een losgaat over zijn passie: auto’s. 😉

Binnen het Talent Development team houden we ons niet alleen bezig met assessments, maar doen we ook veel op het gebied van (loopbaan)coaching, training en (team)ontwikkeling.
Dit is tevens wat me erg aanspreekt in werken bij Derks & Derks. We hebben veel expertise in huis en er wordt veel vrijheid geboden om je te ontwikkelen in de richting die bij jou past. Zo begin ik binnenkort aan een traject om mij te certificeren voor Profile Dynamics. Dit geeft me nog meer tools om de drijfveren van mensen in kaart te brengen en in perspectief te kunnen plaatsen. Bij Derks & Derks is er volop ruimte om van elkaar te leren en samen verder te groeien.

Los van mijn werkzaamheden is Derks & Derks ook een fijne organisatie om voor te werken. De cultuur is informeel, persoonlijk en warm. Ik voel mij gezien en gewaardeerd. Ik heb enthousiaste en betrokken collega’s, met wie ik graag samenwerk. We werken hard, maar maken ook tijd vrij voor ontspanning. Bijvoorbeeld voor en potje tafelvoetballen met elkaar.

Dit maakt dat ik elke werkdag weer met plezier mijn laptop open klap of met een glimlach de auto instap naar kantoor.

Anneke Aangeenbrug-den Hartog is in februari 2017 als stagiaire begonnen bij Derks & Derks. Na haar stageperiode startte zij als A&O Psycholoog – Recruitment Consultant Life Sciences en sinds januari 2020 heeft zij geleidelijk de overgang gemaakt naar de functie van Talent Development Consultant.

Opleiding
Bachelor: Arbeids- en Organisatiepsychologie
Master: Sociale en Organisatiepsychologie