Derks & Derks nu ook actief in België

Met de oprichting van BelgaSearch Life Sciences is Derks & Derks nu ook in de Belgische Life Sciences markt actief met werving & selectie en outsourcing. BelgaSearch is een joint-venture van Derks & Derks en onze Franse INRALS-partner CDG Conseil. Vanuit CDG Conseil is onlangs onderstaand interview gepubliceerd met de oprichters van BelgaSearch, Cédric de Groulard (CEO CDG Conseil) en Jan Derks (directeur Derks & Derks), over het ontstaan van en de ambities met BelgaSearch.

Vertel eens, wat is het verhaal achter BelgaSearch?
Jan Derks (JD), directeur van Derks & Derks en medeoprichter BelgaSearch:

“Met plezier! BelgaSearch is het nieuwe recruitment-, selectie- en outsourcingbureau voor de Belgische Life Sciences-industrie. Cédric en ik besloten dit nieuwe avontuur te aan te gaan, omdat we een enorm potentieel zien in de Belgische markt en omdat we vanuit het noorden (Nederland) en het zuiden (Frankrijk) elk Belgisch taalgebied kunnen ondersteunen met de juiste kandidaten. Dit nieuwe bureau combineert alle kennis, ervaring en gedrevenheid van zowel Derks & Derks als CDG Conseil. BelgaSeach zal ook sterk profiteren van alle voordelen van ons internationale INRALS-netwerk: ongeveer 80 consultants in Europa, een wereldwijd netwerk van kandidaten en klanten en een fantastische sfeer om te groeien en te leveren.”
Cédric de Groulard (CdG), CEO van CDG Conseil en medeoprichter BelgaSearch:
“CDG Conseil, hét Werving & Selectie Bureau voor Life Sciences in Frankrijk en Derks & Derks, dé partner voor Recruitment & Development binnen Life Sciences en Healthcare in Nederland, hebben besloten om een ​​nieuw executive search, assessment & outsourcing bureau te starten in België. Net als onze eigen organisaties is BelgaSearch gespecialiseerd in Life Sciences. Met onze kennis kunnen we dus nu ook onze klanten bijstaan ​​in heel België, het Franstalige deel (Wallonië) en het Nederlandstalige deel (Vlaanderen).”

Wat is de positionering van het nieuwe bureau BelgaSearch?
CdG: “Samen met Derks & Derks willen we voor de Belgische markt een soortgelijke aanpak als de onze hebben. Om volledige HR-diensten zoals Recruitment, Assessment, Outsourcing en Interim management te bieden aan onze opdrachtgevers in Life Sciences die senior professionals en topmanagers binnen hun teams willen aantrekken en ontwikkelen.
We kunnen alle organisaties in Life Sciences van elke omvang ondersteunen, zoals BioTech- en MedTech- start-ups, grote farmaceutische en medische hulpmiddelenbedrijven en andere partijen in de productlevenscyclus.”
JD: “BelgaSeach zal zich, in navolging van de positionering van Derks & Derks en CDG Conseil, focussen op de Belgische professionals, middenkader, hoger management en CEO’s. We hebben jarenlang ervaring met het vinden van de beste kandidaten. Door kennis van de markt en in gesprek te blijven met opdrachtgevers en kandidaten, zorgen we voor de juiste match. De industrieën waar we ons op richten zijn logischerwijs biotech, farma, medical devices en alle gerelateerde leveranciers. In feite gaan we waar we het beste in zijn, uitbreiden naar België, ondersteund door ons sterke INRALS-netwerk.”

Waarom hebben jullie dit nieuwe recruitment bureau in België opgericht?
JD: “Als members van INRALS voelden Cédric en ik een sterke behoefte aan een member van niveau in België. Dit land is buitengewoon belangrijk voor ons allebei. Bij de bespreking hiervan ontstond het plan om dit bureau zelf te ontwikkelen: dan zijn we er zeker van dat het bedrijf met hoge kwaliteit en toewijding zal presteren! Andere members van INRALS ondersteunen deze stap en zullen ons ondersteunen bij het opbouwen van de organisatie.”
CdG: “Toen onze Belgische partner besloot zijn activiteiten stop te zetten en te genieten van zijn pensioen na 30 jaar Vandycke Partners opgericht en succesvol uitgebouwd te hebben, kozen Jan en ik ervoor om samen een joint venture op te zetten en onze sterke punten en expertise te gebruiken om BelgaSearch op te richten. De volgende belangrijke stap is de werving van onze Country Manager die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van dit nieuwe bureau dat uit een team van consultants en recruiters zal bestaan. De laatste market intelligence uitgave “Focus on..” van onze voormalige Belgische INRALS-member laat zien dat de Belgische Life Sciences-industrie zeer dynamisch is met een hoog niveau van BioTech-bedrijven (300) en MedTech (200), waaronder Medical Devices, IVD en E-health organisaties. Voeg daar de grote farmaceutische R & D- en productieactiviteiten en alle academische, onderzoeksinstituten en ziekenhuizen aan toe en je ziet het enorme potentieel van de Belgische markt.”

Even terug naar INRALS, wat is precies jullie betrokkenheid daarbij?
CdG
: “INRALS werd 10 jaar geleden opgericht door Jan Derks en Michel Vandycke, in snel tempo vergezeld door CDG Conseil en 22 members over de hele wereld in de daaropvolgende maanden en jaren. We bestrijken heel Europa met grote lokale spelers in ons expertisegebied en we kunnen op elk van hen rekenen op weg naar succes in België. INRALS is een fantastisch netwerk en veel samenwerkingen tussen members zijn een succes geweest om onze klanten te helpen internationale kandidaten te vinden of hun activiteiten in het buitenland uit te breiden dankzij de connectie met een lokale speler. BelgaSearch zal zeker gebruik van maken van dit netwerk om nieuwe klanten te werven en kandidaten te vinden.”
JD: “INRALS is inderdaad opgericht door Michel Vandycke en mij. We werkten samen bij opdrachten in België en Nederland en zagen enorme voordelen in het creëren van een Europees of wereldwijd netwerk van sterke en onafhankelijke bureaus in Life Sciences. Bedrijven en talent zijn immers niet gebonden aan grenzen, onze klanten bespreken hun recruitment- en HR-uitdagingen graag met een partij die de lokale expert is maar een wereldwijd bereik heeft. Voor ons was dit logisch en sindsdien is ons netwerk uitgegroeid tot de 22 members en het wereldwijde bereik dat we nu hebben. Ik ben erg trots dat ik heb kunnen bijdragen aan deze droom, die overigens nog niet klaar is: er is veel meer mogelijk als we als members blijven samenwerken!”

Hoe gaan jullie leiding geven aan BelgaSearch, naast de dagelijkse leiding aan jullie organisaties in eigen land?
JD
: “Op dit moment zijn we op zoek naar een ervaren Belgische heer of dame om BelgaSearch verder op te zetten. We zijn er zeker van dat BelgaSearch een aanwezigheid op Belgische bodem nodig heeft, gezien het feit dat we een netwerk in Life Sciences nodig hebben. Ook het simpele feit dat Belgen Belgen het beste begrijpen, maakt de functie van Country Manager voor BelgaSearch logisch. Derks & Derks en CDG steunen vanuit Nederland en Frankrijk, onze netwerkvrienden van INRALS van over de hele wereld en Europa. We verwachten binnenkort de eerste consultants in dienst te nemen.”
CdG: “We zoeken momenteel een Country Manager om BelgaSearch op te zetten, in het begin ondersteund door Derks & Derks en CDG Conseil uit Nederland en Frankrijk. Onze beide teams zijn erg enthousiast deel uit te maken van dit avontuur en hun nieuwe buurbureau te helpen.
Met zo’n 35 medewerkers bij Derks & Derks en CDG Conseil staan ​​we meer dan klaar om BelgaSearch te ondersteunen.”

Meer informatie?
Kijk op www.belgasearch.be

Neem contact met ons op