Blog: 2024: binden en ontwikkelen met carrièrepaden

Het laatste kwartaal van het jaar is in onze branche altijd hectisch en dynamisch. We zijn volop bezig met de afronding van bestaande opdrachten, er komen uiteraard diverse nieuwe opdrachten op ons pad, maar vanuit mijn rol draait het vooral ook om de vraag: “wat verwachten we komend jaar”.

Wat zijn de trends, ontwikkelingen in de markt en hoe gaan we daar als organisatie en team op inspelen. Afgelopen jaar bestond vooral uit groei van ons team binnen Derks & Derks. Derks & Derks Biotech laat een mooie stijgende lijn zien in het aantal opdrachten. Daarnaast hebben we met de inzet van onze Talent Development collega’s een eerste stap gezet in onze opleiding en in het ontwikkelen van carrièrepaden. Met deze carrièrepaden spelen we mooi in op een van de belangrijkste recruitment trends voor komend jaar: organisaties zullen nóg meer moeten inzetten op behoud van medewerkers.

Eén van de belangrijkste redenen voor medewerkers om een organisatie te verlaten is het gebrek aan groeiperspectief. Het bouwen van heldere en inzichtelijke carrièrepaden is een mooie stap om dit perspectief voor medewerkers in kaart te brengen. Daaraan kunnen dan direct de opleidings- en ontwikkelbehoeften worden gekoppeld. Als je die twee zaken goed invult, creëer je een echte win-win-situatie: je boeit en bindt je mensen én je organisatie heeft nog jarenlang plezier van een gemotiveerde, zich continu ontwikkelende collega.

In onze recente bijdrage aan Biotech News hebben we onze brede visie op recruitment uiteen gezet, met naast uiteraard het vinden vooral het binden, boeien en ontwikkelen van medewerkers als essentieel aandachtspunt.

Ben jij binnen je organisatie al bezig met behoud van je medewerkers en wil je meer weten over hoe wij je op het gebied van vinden, binden en ontwikkelen van dienst kunnen zijn? Dan kom ik graag met je in contact!

Tim van Loon (M.Sc.) studeerde Business Administration aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij startte in 2010 als Junior Recruiter en is inmiddels ruim 10 jaar werkzaam als Recruitment Consultant, waarvan bijna 4 jaar binnen Derks & Derks. Als Business Unit Manager Biotech is hij bij Derks & Derks verantwoordelijk voor alle Recruitment en HR vraagstukken van opdrachtgevers binnen de Biotechnologie.

Neem contact met ons op