Blog: Persoonlijke groei, mijn favoriet!

In de recruitment branche wordt veel gesproken over groei. Groei van marktaandeel, groei van het aantal opdrachten en uiteindelijk groei van het aantal geplaatste medewerkers en dus groei in omzet.

Zelf vind ik persoonlijke groei de belangrijkste van alle groeivarianten die er zijn. Niet stil staan, maar blijven ontwikkelen. Dat geeft een goed gevoel, vergroot je kennis en vaardigheden en uiteindelijk leg je er ook de basis mee voor die eerder genoemde zakelijke groei. Ik ben dan ook dankbaar dat ik, namens Derks & Derks, deelnemer mocht zijn aan het 12e collegejaar van de Masterclass NieuweZorg.

In 6 tweedaagse blokken heb ik mijn horizon flink verbreed en een boeiende reis gemaakt door de wereld van de Zorg: ons zorgstelsel en de rol en invloed van de industrie hierin, de innovaties in de sector, de Nederlandse en Europese politiek en het leiderschap dat nodig is voor de zo gewenste transformatie in de zorg. Onderdeel van deze reis was de opdracht om een eigen toekomstvisie te schrijven. Samen met een aantal gedreven medecursisten richtte ik me op het thema ‘arbeidsmarkt in de zorg’, waar al veel over gezegd en geschreven is. Zo staat bijvoorbeeld het water het zorgpersoneel en de zorgorganisatie aan de lippen als het aankomt op het binden en boeien van nieuwe medewerkers (FNV, nieuws Zorg en Welzijn, maart 2023).

Mijn toekomstvisie richt zich dan ook op het toepassen van Inclusief Recruitment in de zorg. Oftewel, het werven en selecteren op basis van talent in plaats van op diploma’s. Het idee lijkt ideaal, maar helaas zijn er ook veel obstakels. Ondanks vele goede initiatieven vraagt verandering in het Nederlandse zorgveld om een lange adem. Interesse? Download ‘m dan hier of via de afbeelding. Een nieuwe kijk op recruitment vraagt om het loslaten van traditionele functieprofielen en samenwerking tussen verschillende organisaties. Een hele uitdaging!

Voor Derks & Derks is werven en selecteren op basis van talent een interessant perspectief én een mooie kans. Met onze Talent Development dienstverlening zijn we al jaren actief met het beoordelen van kandidaten op hun talent en potentie in plaats van uitsluitend op basis van hun werkervaring en diploma’s. Daarbij komt dan ook weer de kracht van onze persoonlijke benadering naar voren: écht kijken en luisteren. Daar kan geen AI tegenop.

Wil je eens met mij van gedachten wisselen over persoonlijke ontwikkeling, onze (Inclusief) Recruitment diensten of over Talent Development? Neem dan gerust contact met me op.

P.S.: Interesse in de Masterclass NieuweZorg en hoe ik mijn deelname heb ervaren? Ik vertel je er graag over. Het 12e collegejaar start op 19 september, zie ook www.masterclassnieuwezorg.nl

Tim van Loon (M.Sc.) studeerde Business Administration aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij startte in 2010 als Junior Recruiter en is inmiddels ruim 10 jaar werkzaam als Recruitment Consultant, waarvan bijna 4 jaar binnen Derks & Derks. Als Business Unit Manager Biotech is hij bij Derks & Derks verantwoordelijk voor alle Recruitment en HR vraagstukken van opdrachtgevers binnen de Biotechnologie.

Neem contact met ons op