Craft je job voor meer werkplezier!

Hoe zou jij het vinden om je baan beter te laten aansluiten bij je talenten, kunde en behoeftes? Je baan nog positiever te ervaren en weer bevlogen te raken als je aan het werk bent? Dat kan, door het toepassen van jobcrafting. Met het craften van je job neem je namelijk de regie in handen en creëer je dus zelf de baan die bij je past en je weer energie geeft!

Jobcraften is in feite: sleutelen aan je huidige baan met het doel om deze beter aan te laten sluiten op je persoonlijke behoeftes, sterke kanten, interesses en capaciteiten. Je beïnvloedt je werk zodanig dat het beter bij je past waardoor je betrokkenheid, motivatie en tevredenheid toenemen. Het is dus je baan veranderen zonder van baan te veranderen. Uit onze eerdere onderzoeken in samenwerking met de Universiteit Utrecht bleek al dat Jobcrafting positieve effecten kan hebben op werkprestaties, de mate van authenticiteit en welzijn.

Ben je benieuwd naar de laatste inzichten over Jobcrafting? Lees dan de samenvatting van de bevindingen van het onderzoek van Julia Wijnker. Ook haar thesis is in te zien.

Doe er je voordeel mee en ga er zelf mee aan de slag!

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.

Benieuwd naar onze eerdere onderzoeken? Bekijk hier de uitkomsten.

Neem contact met ons op