Blog: De meerwaarde van een Interim Professional

De afgelopen periode ben ik veelvuldig met startende en groeiende Biotech bedrijven in gesprek geweest. Veelal kwam men bij mij met de vraag of wij konden helpen bij het vinden van de juiste kandidaat bij een bepaald profiel of bij een specifiek HR vraagstuk.

Wat mij daarbij opviel, is dat het inhuren van een interim professional niet direct een van de oplossingen is waar men aan denkt. Het beeld is vaak dat een interim professional vooral een forse investering vergt, maar er wordt nog te weinig gekeken naar de meerwaarde van een goed gekwalificeerde interimmer. Of het nu gaat om een kwaliteitsprofessional, manager of business developer, de juiste kandidaat zal áltijd meerwaarde leveren.

Naast die kwaliteitsimpuls levert het inhuren van tijdelijke ondersteuning meer op: denk aan vooraf exact weten wat je kwijt bent en het feit dat je een zelfstandige medewerker aantrekt met een korte inwerktijd die precies die kennis en ervaring meebrengt die nog ontbreekt binnen je organisatie. Bijkomend voordeel: de mensen binnen je organisatie kunnen zichzelf óók verder ontwikkelen. En tel daar dan ook nog de financiële voordelen bij op: iemand tijdelijk inhuren zorgt voor minder risico’s op het gebied van verzuim en kosten voor bijvoorbeeld pensioen en andere sociale lasten.

Vanuit Derks & Derks bemiddelen we al vele jaren tijdelijke professionals binnen de Life Sciences. Hierdoor hebben we een groot netwerk van interim professionals en zijn we vaste leverancier van diverse organisaties op gebied van tijdelijk personeel.

Wil jij eens sparren over dit onderwerp en de voordelen van de inzet van een interim professional voor jouw organisatie? Neem dan contact met me op via tel. 033 – 472 80 87 of tim@derksenderks.nl

Tim van Loon (M.Sc.) studeerde Business Administration aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij startte in 2010 als Junior Recruiter en is inmiddels ruim 10 jaar werkzaam als Recruitment Consultant, waarvan bijna 4 jaar binnen Derks & Derks. Als Business Unit Manager Biotech is hij bij Derks & Derks verantwoordelijk voor alle Recruitment en HR vraagstukken van opdrachtgevers binnen de Biotechnologie.

Neem contact met ons op