Blog: Waarom Interim / Detachering een vlucht neemt tijdens Covid-19

Het is overduidelijk dat de arbeidsmarkt sinds Covid-19 haar intrede deed een enorme verandering doormaakt. Bedrijven moeten afscheid nemen van professionals of nemen minder medewerkers in vaste dienst aan. Na ruim een half jaar ‘Corona’ ziet Derks & Derks in haar dagelijkse praktijk echter een forse toename in het aantal aanvragen voor tijdelijke professionals. Dat lijkt elkaar tegen te spreken maar is goed verklaarbaar.

In vergelijking met vorig kwartaal laten de CBS statistieken zien dat we 173.000 minder ‘werkenden’ hebben in Nederland en dat er in diezelfde periode bijna 300.000 minder vacatures zijn geteld. Deze terugloop wordt natuurlijk verklaard door de overheidsmaatregelen in allerlei sectoren (zoals horeca en kleinkunst) en het ‘knopen tellen’ van alle overige ondernemingen. De onzekerheid over hoe de wereld er over zes maanden uitziet, maakt voor veel bedrijven dat uitbreidingsplannen naar de toekomst worden verschoven. Plannen gaan de koelkast in,  men voelt een aarzeling om nieuwe vaste medewerkers aan te stellen.

Dit werkt natuurlijk niet overal. Wanneer de (bio) farmaceutische productie zonder QP komt te zitten moet er toch echt (snel) gehandeld worden. Wanneer de validatie van een bedrijfsonderdeel in de knel komt, raakt dit het bedrijfsresultaat te hard en moet er direct iets gebeuren. De marktintroductie van een nieuw middel heeft subiet een sterke Market Access nodig en als de onderhandelingen met de zorgverzekeraar nog voor januari 2021 afgerond moeten worden, is dat ook een kwestie van ‘NU oplossen’. Ook in kwaliteit (een naderende inspectie of verbeterpunten die dringend aandacht verdienen) en productie (de nieuwe fabriek moet conform deadlines opgeleverd worden) zit vaak urgentie. En dan kan er niet op Covid-19 geïnfecteerde of in thuisquarantaine verkerende medewerkers gewacht worden.

Derks & Derks is al bijna 20 jaar actief in vaste en tijdelijke bemiddeling van hoogopgeleide professionals in (bio) farma, medical devices, food en gezondheidszorg. We hebben er in die jaren met zorg en aandacht aan gewerkt om ruim 25.000 professionals uit deze branches AVG proof in onze database op te nemen. Dat stelt ons ook in deze tijd, waarbij onze opdrachtgevers vragen om  directe tijdelijke ondersteuning, in staat om snel te leveren. Recent zijn we NEN 4400-1 gecertificeerd en mogen we het SNA keurmerk voeren, wat betekent dat wij (nu ook ‘officieel’) erkend worden voor onze werkzaamheden op het gebied van detachering en interim. De NEN 4400-1 stelt hoge eisen aan in Nederland gevestigde uitzenders en (onder)aannemers van werk, die hiermee aantoonbaar conform wet- en regelgeving werken.

In combinatie met onze hoge kwaliteit, betrokkenheid en snelheid bij tijdelijke ondersteuning kun je dus in deze onzekere tijden met een nóg geruster hart een beroep op ons doen.

Bel of mail wanneer we je asap een of meer professionals nodig hebt en we leveren ze. Derks & Derks: delivering temporary staffing & interim solutions!

Neem vandaag nog contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met je.

Jan Derks M.Sc.
Directeur

Jan Derks (M.Sc.) is registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie, algemeen directeur en eigenaar van Derks & Derks. Jan is in 2001 gestart met Derks & Derks en is een echte ondernemer: hij richtte vanuit Derks & Derks meerdere bedrijven op om de branches Life Science en Healthcare te bedienen als strategisch partner in human talent. Denk hierbij aan FMFvacatures.nl, Masterclass NieuweZorg, INRALS, Businessclass Pharma & Healthcare en Leergang Industriële Farmacie. Met zijn blogs beschrijft Jan zijn visie op de branche en de veranderende maatschappij.

Neem contact met ons op