Symposium Medisch Leiderschap – 5 april 2017

Wat vraagt medisch leiderschap van de specialist? Sociaal maatschappelijke ontwikkelingen en medische innovaties zorgen er voor dat de medisch specialist steeds meer een ‘medisch manager’ wordt. De medisch specialist wordt in toenemende mate een gesprekspartner voor het algemeen management die de verbinding moet leggen tussen werkvloer en beleid. Deze nieuwe rol brengt andere verantwoordelijkheden en competenties met zich mee. Wat heeft de medisch specialist nodig om als manager de kwaliteit en efficiency te verhogen en invulling te geven aan het duaal management binnen een ziekenhuis? En niet onbelangrijk; is iedere specialist ook een manager en wat maakt hem of haar tot een ‘authentieke leider’?

Derks & Derks en Meander Medisch Centrum organiseren een symposium over deze ontwikkelingen en de positionering van de nieuwe Medisch Leider in het ziekenhuis van de toekomst. Dit interactief, toekomstgericht middagsymposium geeft inzichten over de dagelijkse praktijk en stof tot nadenken over de eigen invulling van medisch leiderschap.

Organisatie: Meander Medisch Centrum in samenwerking met Derks & Derks
Datum: woensdag 5 april 2017
Tijd: van 13.00 – 18.15 uur
Locatie: Auditorium Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, 3813 TZ  Amersfoort
Doelgroep: Medisch Specialisten, Medisch Managers, Human Resources, Algemeen Management

Deelnamekosten: € 30,00 excl. BTW

Accreditatie KNMG-GAIA
3 accreditatiepunten (KNMG-GAIA) voor cluster 2: Medisch specialisten
Nascholing Symposium Medisch Leiderschap (ID nummer 282340)

Sprekers zijn Carina Hilders (Gynaecoloog en Directeur Medische Zaken Reinier de Graaf Ziekenhuis, bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap, lid Raad van Inspiratie Masterclass NieuweZorg 3.0), Frank de Reij (CEO – Meander Medisch Centrum, lid Raad van Inspiratie Masterclass NieuweZorg 3.0), Mirjam Schotman (Uroloog en Medisch Manager – Meander Medisch Centrum) en Yvette Kmieciak (Manager Assessment & Development – Derks & Derks). Zij bespreken het actuele thema Medisch Leiderschap aan de hand van de laatste kennis op dit terrein en hun eigen ervaringen. Wat zijn belangrijke trends, kun je de competenties van een Medisch Leider meten of is de context bepalend, hoe richt het Meander Medisch Centrum dit in en welke uitdagingen ontmoet ze daarbij?

Het symposium richt zich op medisch specialisten en medisch managers die op een toekomstgerichte wijze invulling willen geven aan hun medisch leiderschap. Betrokken (algemeen en HR) management is uiteraard ook van harte welkom.

Toegift (facultatief): rondleiding door het nieuwe Meander Medisch Centrum.

Programma

13.00u Ontvangst  –  Broodjeslunch
13.45u Introductie Frank de Reij  –  Welkom en ‘Waarom Medisch Leiderschap’?
14.00u Carina Hilders  – Wat is Medisch Leiderschap,welke ontwikkelingen zijn er gaande? Wat moeten we wel en niet willen?
14.30u Discussie
15.00u Mirjam Schotman  –  Medisch Management/Leiderschap in de praktijk
15.30u Discussie
16.00u Pauze
16.15u Yvette Kmieciak  –  De haalbaarheid van ultiem (medisch) leiderschap
16.45u Discussie
17.15u Frank de Reij  –  Wrap up
17.30u Borrel  –  Gelegenheid tot rondleiding Meander MC
18.15u Sluiting

Meer informatie: info@derksenderks.nl

Aanmelden kan hier.

Symposium Medisch Leiderschap

5 april 2017 – Kosten deelname € 30,00