Second Edition Validation Day!

De tweede ‘Validation Day’ was wederom een groot succes. Ruim 50 validatie professionals bezochten dit initiatief van Derks & Derks voor verdieping en om met vakgenoten in gesprek te gaan over validatie processen.

Na de opening door Pieter van Gelderen (Manager Detachering & Interim – Derks & Derks), nam Sander van der Marck (Manager Support Team – Bilthoven Biologicals (BBio)) het woord. Vanuit zijn rol bij BBio lichtte hij een casus toe over GMP geconditioneerde ruimtes en Bio-safety. Hierna gaf Peter Gough (Executive Director NSF) een beeldend inzicht in de historie van Proces en Cleaning Validatie.

In het tweede deel van het programma vond de exclusieve rondleiding door de nieuwe high-tech plant in aanbouw plaats bij BBio. Hier werd verdieping gezocht betreffende de casus die in het plenaire deel besproken werd.

Hildebrand van Doornmalen (Project Manager / Site Manager -Causa bv) gaf een workshop over het sterilisatieproces binnen een ziekenhuisomgeving: ‘Nut of Noodzaak’.

Uiteraard was er ruimte voor inhoudelijke discussie gericht op de problematiek rondom Validatie processen.

Deze Validatie kennisdag blijkt een ideaal, jaarlijks terugkerend platform voor Validatie experts om ervaringen en kennis uit te wisselen.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van Validation Day, word dan lid van onze  Validation Day LinkedIngroep.