Een werkdag van Tim van Loon, Senior Recruitment Consultant bij Derks & Derks

Ergens tussen 8.30 en 9.00 uur start ik de dag achter mijn laptop met een goede kop koffie. Ik beantwoord mails van klanten, kandidaten en collega’s en neem mijn agenda voor de dag nog een keer door.

Om 9.15 uur een korte dagstart met het team. Elke dag een kwartiertje met elkaar bespreken welke zaken er lopen, waar hulp nodig is of wat er aan zit te komen qua opdrachten.

9.30 uur. Tijd om de auto in te stappen, op weg naar een gesprek bij een potentiële nieuwe opdrachtgever voor een mooie opdracht. Onderweg beantwoord ik nog een paar telefoontjes van kandidaten die worden doorverbonden vanuit ons office management.

Om 10.30 uur stap ik het bedrijf binnen voor een intakegesprek voor die potentiële nieuwe Full Package opdracht. Een belangrijk onderdeel voor een goede start van de samenwerking is de juiste vragen stellen. Wat zoeken ze? Wat is belangrijk? Wat voor type persoon? Wat is de bedrijfscultuur? Na het prettige gesprek van zojuist rijd ik vol energie weer terug naar kantoor. Ondertussen pleeg ik wat telefoontjes en eet een boterham.

Om 13.00 uur ben ik op kantoor en duik achter mijn bureau. Even het gesprek van zojuist doornemen, een marktanalyse maken en een offerte schrijven. Deze opdracht ga ik binnenhalen. Ik laat de offerte nog een keer checken door een collega en stuur deze er direct uit. Ik spreek wat collega’s, help onze stagiaire op weg met een search en beantwoord nog een aantal mails en terugbelverzoeken.

Na een korte break met een koud drankje op het dakterras in de zon, start ik om 14.00 uur met het screenen van onze database voor geschikte kandidaten voor mijn openstaande vacatures. Ook op LinkedIn zoek ik naar geschikte nieuwe kandidaten.

Inmiddels is het 16.00 uur, ik heb een afspraak met een kandidaat voor een zware functie binnen een grote farmaceutische organisatie. Op papier lijkt dit de perfecte kandidaat. Na het voeren van het gesprek weet ik het bijna zeker. Ik stuur mijn collega van Talent Development een mailtje om een assessment in te plannen. Dit zou wel eens de perfecte match kunnen zijn!

17.30 uur, tijd om naar huis te gaan. Voldaan neem ik afscheid van mijn collega’s. In de auto belt een van mijn relaties om een terugkoppeling te geven op het sollicitatiegesprek dat zij had gevoerd met een door ons voorgestelde kandidaat. Zij is heel blij en tevreden… en ik dus ook. Ze gaan haar een voorstel doen. Ik hang op en voel een lach op mijn gezicht verschijnen. Wat een heerlijke job heb ik toch!

Tim van Loon werkt sinds april 2019 bij Derks & Derks. Hij werd in juli 2020 Lead Recruitment Consultant en is inmiddels Business Unit Manager Biotech.

Opleiding
Master: Business Administration
Bachelor: Commerciële Economie