Jan Derks

AVG Hoezee!

U leest het goed. Als individu én als directeur van Derks & Derks ben ik een enthousiaste voorstander van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Deze Europese wetgeving schrijft voor hoe ‘we’ met persoonsgegevens om moeten gaan. Eindelijk. Een eenduidige richtlijn van hoe je netjes met gegevens omgaat. AVG Hoezee!

Wanneer ik als privépersoon mijn gegevens aan een derde partij toevertrouw, verwacht ik dat deze ‘op de juiste manier’ verwerkt en beschermd worden. Dat ze mijn sollicitatie niet naar mijn huidige werkgever doorzetten ligt voor de hand. En dat ze me niet gaan spammen met reclame eveneens. Toch? Ik ga er ook van uit dat ik alleen word benaderd wanneer het zinvol is. En ach…. Als er een keertje een missertje tussen zit, vind ik dat wel prima. Maar dat moet niet te vaak het geval zijn. Dan schrijf ik me uit. “Eigen schuld”, denk ik dan.

Al een flink aantal jaren zijn er partijen op de arbeidsbemiddelingsmarkt actief die gevraagd en ongevraagd complete cv’s doorsturen. Bij Derks & Derks hadden en hebben we daar zo onze gedachten over. En bij tijd en wijle hebben we er ook last van, want tegen zo’n snelle ‘selectie’ valt niet op te boksen. Het toelichten van een functie, het maken van ‘de match’ en het vragen van toestemming aan een professional of we zijn/haar gegevens door mogen sturen naar de vacaturehouder kost nu eenmaal tijd. Wij zien dat als kwaliteit. En we voelen ons met name in dat laatste punt gesteund door de AVG.

Derks & Derks steekt al sinds haar oprichting veel tijd en energie in de bescherming van persoonsgegevens. Ook de zusterbedrijven van de Derks & Derks Holding B.V. doen dat. Derks & Derks Detachering, Masterclass NieuweZorg 3.0, FMFvacatures, Leergang Industriële Farmacie,  Businessclass Pharma & Healthcare en INRALS  staan daar net zo in. We stonden vooraan toen de Wet bescherming Persoonsgegevens inging en omarmen nu ook de AVG.

De AVG gaat volgens sommigen (veel te) ver in haar ambities. Zo mogen wij uw gegevens, indien u ons daar expliciet toestemming voor gegeven heeft, maximaal 2 jaar bewaren en daarna moeten we opnieuw toestemming aan u vragen. Geen probleem natuurlijk, wij denken dat u best geïnformeerd wilt worden over salarisontwikkelingen, marktontwikkelingen, interessante vacatures en opleidingsmogelijkheden die matchen met uw wensen en  behoeften. Tevens houden wij zo onze database up to date en kunnen wij u blijven ondersteunen bij uw loopbaan,

En dat alles zorgvuldig binnen de kaders van de AVG: duidelijke afspraken over hoe we gegevens bewaren en waarvoor we dat doen. Die afspraken en toestemming regelen we dan ook graag met u, omdat we u willen blijven ondersteunen in uw ambities, dromen en carrière.

Graag tot in de nieuwe wereld, waarin we (nog béter) weten wat we van elkaar mogen verwachten!

Jan Derks
Directeur